fbpx

1.У багатьох людей Німеччина асоціюється з пивом. І не даремно. У цій країні налічується близько півтори тисячі пивоварень, в яких розливається понад 5 тисяч сортів напою.

2.Жити в орендованому житлі в Німеччині – норма. Три чверті населення мешкають в орендованих квартирах і будинках. У орендованому житлі живе навіть найбільш забезпечене населення. Це пов’язано з тим, що німці не витрачають більше 30 хвилин, аби дістатися на роботу. При зміні роботи відразу переїжджають на іншу квартиру, чим ближче до місця роботи.

3.Виселити навіть не платившого за житло мешканця в Німеччині вкрай складно.

4.Все, що відноситься до необхідного, в Німеччині дуже дешево. Все, що відноситься до зручності і капризів – дорого.

5.Німці — книголюби. Ця країна входить до трійки держав, де високий рівень друкарства. Причому самою «начитаною» верствою населення є молодь віком від 14 до 19 років.

6. Практично всі поліцейські машини в Німеччині – фірми “Мерседес”.

7.У Німеччині дуже добре дотримуються санітарні норми. Вам не потрібно турбуватися, наприклад, про якість з’їденого напівсирого шматочка м’яса.

8.Якщо у вас боргів навіть на півмільйона, достатньо заявити про своє банкрутство і вас зобов’яжуть знайти постійну роботу, залишать вам на життя близько тисячі євро і менше, ніж через 10 років, борги ваші будуть списані.

9.Якщо на питання: “Як пройти туди-то?” – Вам посміхнуться, дістануть айфон, подивляться навігацію і, пояснивши як пройти, запропонують підвезти вас на машині – ви в Німеччині.

10.Ремонт чого завгодно в Німеччині настільки дорогий, що найчастіше простіше купити нову річ.

11.У Німеччині є близько п’яти тисяч сортів пива, 1 500 видів ковбас, 300 видів хліба і близько 500 видів різної мінеральної води. Кожен третій пивоварний завод світу розташований в Баварії.

12.Штраф за зірвану квітку становить близько 650 євро.

13.Німці дуже уважні до свого здоров’я і до того, що вони їдять і п’ють. В Німеччині є негласне правило – чим продукт корисніший, тим він дорожчий. Біо-магазини досить популярні. Ціни там в середньому на 30 відсотків вищі, ніж у звичайному магазині.

14.Налічується близько 60 діалектів офіційної німецької мови.

15.Найдовше слово в німецькій мові: «Donaudampfschifffahrtselektrizitätenhauptbetriebswerkbauunterbeamtengesellschaft» (79 букв). Як не дивно, це слово щось означає!

16.Майже 70% німецьких доріг не мають обмеження швидкості.

17.Німці займають другу сходинку пивного рейтингу: на душу тут припадає близько 130 літрів пива в рік! Недосяжним лідером рейтингу є населення Чехії. Тут в середньому випивають понад 160 літрів цього чудового напою.

18.У Німеччині дуже уважні до того, як власники ставляться до домашніх тварин. Якщо навіть сліпий інвалід погано поводиться зі своїм собакою-поводирем, то собаку у нього відберуть.

19.Німеччина остаточно виплатила репарації за Першу світову війну лише в 2010-му. Переважна більшість німців страшно комплексує з приводу нацистського минулого Німеччини. Почуття провини за події Другої світової війни виховуються у них з раннього дитинства.У Німеччині за намальовану на стіні свастику можна отримати тюремний термін.

20.Німеччина є одним з найбільших виробників автомобілів, у 2014 році було продано понад 3 мільйонів машин. Найбільш популярними брендами у 2014 році стали Volkswagen, Mercedes, Audi і BMW. Volkswagen Golf залишається однією з найбільш продаваних моделей в світі, в 2014 році було продано 520 958 автомобілів цієї марки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *